Glas handel

Dubbel glas
Heeft u enkel glas? Dan betaalt u in de winter waarschijnlijk flinke energiekosten. Tegenwoordig wordt enkel glas steeds vaker vervangen door dubbel glas. Ondanks de investering in dubbel glas, zien veel mensen de meerwaarde ervan in. In een jaar tijd kunnen de kosten er namelijk al weer uit zijn! In de winter profiteert u van de goede isolatie van dubbel glas en zit u niet in de tocht. U hoeft niet extra te stoken en dat merkt u in uw portemonnee.

Hoe werkt dubbel glas?
Dubbel glas bestaat, zoals de naam al zegt, uit meerdere glasplaten. Deze glasplaten zitten op een bepaalde afstand van elkaar en zijn luchtdicht met elkaar verbonden. Zo ontstaat er een isolerende ruimte tussen de glasplaten. Steeds vaker wordt ervoor gekozen om dubbel glas te voorzien van een dun metaallaagje, ook wel HR-glas genoemd. Het metaallaagje is erg dun en nauwelijks te zien, hoe effectiever dit metaallaagje, hoe beter de isolatiewaarde. Het verschil in werking wordt aangeduid met HR, HR+ en HR++.

We komen graag bij u langs voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek, om te kijken wat de mogelijkheden zijn in uw specifieke situatie.